Actualització de mesures COVID-19

A partir del dia 6 de setembre, Salut reprèn progressivament les proves als contactes estrets d’un positiu de COVID.

Població general

  • En la població general, les persones amb pauta de vacunació completa no hauran de fer aïllament però sí caldrà que es facin una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) després de l’exposició.
  • En canvi, les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta hauran de fer aïllament durant 10 dies, i també se’ls farà una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) després de l’exposició.

Entorn escolar

Pel que fa a l’entorn escolar, quan es confirmi un cas positiu, es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable.

  • A les persones amb pauta de vacunació completa que hagin estat contactes estrets, se’ls farà un TAR (Test d’Antígens Ràpid) per automostra supervisada a les farmàcies col·laboradores amb el Sistema de Salut de Catalunya, entre els dies 0-1 posteriors al contacte, a tots els membres del grup de convivència estable (GCE).
  • Pel que fa a les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta, es mantindrà la mateixa pauta que amb la població general, és a dir, es farà una PCR entre els dies 4 i 6, preferentment el dia 4 post exposició. Aquestes persones hauran de fer aïllament durant 10 dies.

Les persones que hagin de fer aïllament, l’hauran de mantenir fins i tot si la prova és negativa o són assimptomàtics, ja que podrien estar incubant la malaltia.

En cas que la prova sigui positiva, la persona haurà de fer aïllament, tant si té la pauta de vacunació completa com si no.

En aquest enllaç trobareu informació sobre l’aïllament per a contactes estrets.

En aquest enllaç trobareu informació resumida sobre els contactes estrets que han de fer aïllament i els que no.

Aquí trobareu informació sobre les mesures contra la COVID-19 que entraran en vigor el 10 de setembre.

Aquesta entrada s'ha publicat en coronavirus, covid-19, Notícies, Notícies EAP Sant Quirze de Besora i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.