Realitzat el primer programa de pacient expert al nostre centre.

IMG-20181114-WA0021 (1)En el CAP de Sant Quirze de Besora des del passat 19 de setembre  fins el 14 de novembre hem estat portant  a terme  el  Programa Pacient Expert.

Es tracta de la formació d’un grup de persones  que estan afectats per un  problema de salut i entre els  participants hi ha hagut una usuària que ha fet de Pacient Expert. Ha estat una assistent més que te el mateix problema de salut que la resta. Les sessions les han dut a terme la pacient experta i els  professionals sanitaris

En aquest cas, el grup ha estat  format  per persones que estan en tractament  amb anticoagulants,  i que prenen el sintrom.

A les reunions  qui ha près el protagonisme ha estat la pacient expert, la Margarita Font, que ha transmès coneixements i ha compartit experiències amb les persones que pateixen el mateix problema de salut. En les sessions les infermeres, Sílvia Otín i Ester Vila i la treballadora Social  Maribel Martín,  han passat a fer el paper d’observadores i únicament intervenien en el cas que sigui necessari.

La finalitat, ha estat promoure canvis d’hàbits que millorin la qualitat de vida dels pacients mitjançant l’intercanvi  de coneixements i experiències entre la pacient expert i la resta de pacients.

El programa ha constat de 9 sessions, d’una hora de durada cada dimecres.  L’exposició es va realitzar  de manera molt pràctica.

IMG-20181114-WA0015El nostre grup ha estat format per 16  participants inclosa la pacient experta. Des del CAP fem una valoració   molt positiva per l’acceptació que ha tingut per part de la població, la participació de les persones que ens han permès tirar endavant  el grup i la responsabilitat per part de la Pacient Expert que s’ha preparat les sessions i les ha compartit amb tots el membres.

Moltes gràcies a tots/es PARTICIPANTS!!!  Ara ja son EXPERTS!!!!!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies EAP Sant Quirze de Besora, Pacient expert i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.