Hàbits de vida saludable

El nostre Director, Jordi Oliva ens dona alguns consells per una vida saludable.

Com podem millorar la nostra salut? Avui parlem dels hàbits de vida saludable

La nostra salut, depèn de factors genètics o de l’atenció que es rebi de l’atenció Sanitària , però també depèn de factors econòmics socials , culturals , ambientals  ….

Moltes vegades, les coses milloren amb unes bones habilitats que podríem definir com a destreses i que ens poden ajudar a millorar  els coneixements per a millorar la nostra salut.

Aquestes habilitats, són per a persones joves, grans i també per als pares, que sovint estem perduts, quan tenim davant un fill a educar per la vida i la salut :

  • Tenir una bona Comunicació interpersonal: verbal, no verbal i escolta activa. Ens prepara per relacions en respecte i benestar mutu, amb autenticitat. Així potenciem el creixement personal .
  • Negació i rebuig: escoltar la nostra pròpia veu, per expressar amb claredat i de manera apropiada, el que sent, pensa o necessita .

Aprendre a fer-ho en el moment adequat, assertivament, sense imposar, ignorar , manipular ni agredir,  amb arguments de respecte .

  • Empatia: Connectant, per escoltar i comprendre les necessitats dels altres, amb solidaritat i en certs moments saber reconèixer que la meva manera de pensar és una més i no la única i la correcta.
  • Col·laboració i treball en equip: treballar i cooperar amb els altres respectuosament, confiant en ells i compartint estratègies per assolir objectius comuns.
  • Advocacia i defensa: tenir capacitat d’entusiasmar-se per una causa i amb activitats constructives. Actuar amb flexibilitat i persuasió per obtenir el be comú per tal de generar canvis positius.
  • Maneig de la tensió i l’estrès: ser capaços d’identificar els moments de tensió i estrès de la vida i trobar eines per eliminar-los d’una manera saludable , sabent aturar-se i relaxar-se a temps.
  • Maneig dels sentiments i emocions: aprendre a moure’ns els en món de les emocions i els sentiments, per arribar aconseguir un benestar, tan en el món afectiu propi com en el món dels altres. La raó ens pot ajudar amb el que ens impulsa i el que ens paralitza .
  • Autoestima i control intern: desenvolupar autoconfiança, descobrir gustos, disgustos , talent, debilitats i oportunitats; definint objectius i autoevaluant-se, construint sentit sobre nosaltres mateixos i sobre el món que ens envolta.
  • Pensament crític: desenvolupant un punt de vista personal, documentat i reflexionat, per arribar a conclusions pròpies, sobre el què és personal i social, qüestionar-se i qüestionar, per comprendre i enfortir la diversitat de les persones, pregunta-s’ho , investigant i no acceptant les coses d’una manera crèdula .
  • Presa de decisions i solucions dels problemes: tenir capacitat d’anàlisi en funció de les emocions , les actituds, els valors i la motivació d’un mateix, tenint en compte als altres i pensant solucions alternatives als problemes de forma creativa .

Si som capaços de desenvolupar aquestes habilitats podrem  prendre bones decisions de manera positiva pels desafiaments de la vida. Si incidim amb ells, incidirem a amb la nostra salut i la dels altres.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en hàbits saludables, Notícies EAP Sant Quirze de Besora i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.