Xerrada sobre vacunes i dolor articular

xerrada-esplaiEl passat 18 d’octubre el doctor Tomàs Morelló, metge de família del CAP Sant Quirze de Besora, va fer una xerrada sobre vacunes i dolor articular. A l’Esplai de Sant Quirze de Besora, el doctor Morelló va fer un repàs a la història de les vacunes, des de la verola fins als temps actuals. També va parlar de la grip, tant des d’una vessant historicista (descripció de pandèmies importants), com des d’una vessant clínica (símptomes i signes de la grip i possibles complicacions). També va parlar dels tractaments simptomàtics (que pal·lien els símptomes de la grip) i de la vacunació com a únic tractament preventiu de la malaltia.

Per altra banda, va tractar un tema que preocupa a a una bona part de la gent gran com és el dolor articular i les seves diferents etiologies: artrosi, artritis, reumatismes, gota i fibromiàlgia.

Per acabar es va obrir un torn obert de preguntes en què la quarantena llarga d’assistents va participar molt activament.

La propera xerrada a l’Esplai a càrrec de personal de l’EAP Sant Quirze de Besora tindrà lloc el proper 15 de desembre a les 5 de la tarda amb el títol “No decidiu per mi, decidiu amb mi (PDA i DVA)”. En aquesta ocasió la nostra treballadora social, Maribel Martín i el nostre director, Jordi Oliva hi seran per parlar del Pla de Decisions Anticipades (PDA) i el Document de Voluntats Anticipades (DVA). Hi esteu tots convidats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Actes públics, Notícies EAP Sant Quirze de Besora i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.