Vine a donar sang aquest dissabte al CAP Sant Quirze de Besora

Aquest dissabte de 4 a 8 de la tarda el Banc de Sang i Teixits serà al CAP Sant Quirze de Besora. Donar sang és un acte altruista que ens beneficia a tots.

Algunes raons per donar sang:

  • Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.
  • Com que de cada donació de sang s’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies, podem afirmar que podem ajudar fins a tres malalts diferents.
  • La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. La transfusió de sang o dels seus derivats s’ha convertit en una part imprescindible en l’actual assistència sanitària.

La donació no ha d’estar lligada a situacions de tragèdia o d’emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc.

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l’interval mínim de dos mesos entre donacions.

Font: Banc de Sang i Teixits

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies EAP Sant Quirze de Besora i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.