XV Setmana sense fum

Dissabte vinent, dia 31 de maig, és el Dia Mundial Sense Tabac, i la setmana en què s’escau aquest dia és l’anomenada Setmana sense Fum. En motiu d’aquestes dates, la Sociedad Española de Medicina liftarn_AshtrayFamiliar y Comunitaria (SemFYC) va publicar la setmana passada els resultats d’una enquesta sobre tabaquisme que va dur a terme al llarg del darrer mes en els diferents centres de salut de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol. Alguns de vosaltres també hi vau participar des del CAP Sant Quirze de Besora i els consultoris de Montesquiu i Sant Boi de Lluçanès. Aprofitem per agrair la vostra col·laboració i us volem presentar els resultats d’aquesta enquesta en què han participat un total de 6857 enquestats, 1721 dels quals de Catalunya.

Les conclusions que la SemFYC ha extret d’aquesta enquesta les podeu consultar a la seva pàgina web. Aquí us presentem algunes de les més destacades:

– Només el 20% dels fumadors protegeix els menors del fum en tots els àmbits.

– Més del 20% de la població (fumadors o no) ignora els efectes perjudicials de les cigarretes electròniques. En canvi hi ha a l’entorn d’un 80% d’aquesta mateixa població que està d’acord en que s’hauria de prohibir la publicitat d’aquests dispositius electrònics i que caldria regular-ne la venda.

– Més del 90% dels fumadors afirmen ser consumidors de la cigarreta electrònica, un 51% com a substituta del tabac i la resta (39,84%) la compaginen amb el consum de tabac.

Per veure els resultats i les conclusions que ha presentat la SemFYC vegeu els següents documents:

Resultats SemFYC

Conclusions SemFYC

I si sou fumadors i esteu pensant a deixar el tabac, podeu trucar al 061 i us ajudaran a través del seu programa QuitLine.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Tabaquisme i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.